Hoe voordelig is financial lease?

Geplaatst op

In deze blog bespreken we wat de voordelen van financial lease zijn. Check snel de punten die we voor je onder elkaar gezet hebben!

Financial lease is een populaire financieringsoptie voor bedrijven die hun wagenpark willen uitbreiden zonder direct grote investeringen te doen. Het biedt tal van voordelen die het aantrekkelijk maken voor ondernemers die hun cashflow willen behouden en tegelijkertijd toegang willen hebben tot nieuwe voertuigen. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van financial lease.

Vast maandelijks bedrag 

Een van de grootste voordelen van financial lease is de voorspelbaarheid van de kosten. Bij financial lease betaal je een vast maandelijks bedrag gedurende de looptijd van het leasecontract. Dit zorgt voor duidelijkheid en maakt het gemakkelijker om je budget te plannen. Je weet precies wat je elke maand moet betalen, zonder verrassingen.

Economisch

Daarnaast biedt financial lease fiscale voordelen. Omdat je economisch eigenaar van het voertuig kan worden, kun je de afschrijvingskosten en de rente van de leasebetalingen aftrekken van je belastbare winst. Dit kan resulteren in een aanzienlijke belastingbesparing, wat een groot voordeel is voor bedrijven die hun belastingdruk willen verminderen.

Een ander significant voordeel van financial lease is dat je aan het einde van de leaseperiode de optie hebt om het voertuig over te nemen tegen een vooraf bepaalde restwaarde. Dit betekent dat je na afloop van de leaseperiode eigenaar kunt worden van het voertuig, wat bijzonder aantrekkelijk kan zijn als het voertuig goed bevalt en nog in goede staat is.

Spreid je kosten 

Financial lease helpt ook om je werkkapitaal te behouden. In plaats van een groot bedrag ineens te betalen voor de aanschaf van een voertuig, spreid je de kosten over een langere periode. Dit betekent dat je meer liquiditeit behoudt om te investeren in andere delen van je bedrijf, zoals marketing, personeel of voorraden.

Geen grote investering 

Een bijkomend voordeel is de mogelijkheid om de nieuwste voertuigen en technologieën te gebruiken zonder grote kapitaalinvesteringen. Dit is vooral belangrijk in sectoren waar het hebben van betrouwbare en moderne voertuigen cruciaal is voor de bedrijfsvoering. Door te kiezen voor financial lease, kun je regelmatig je wagenpark vernieuwen en profiteren van de nieuwste innovaties en verbeteringen in voertuigtechnologie.

Verbeterde kredietwaardigheid

Financial lease kan ook bijdragen aan een verbeterde kredietwaardigheid. Omdat het leasecontract vaak wordt gezien als een vorm van lange termijn verplichting, kan het positief bijdragen aan je bedrijfskredietprofiel. Dit kan gunstig zijn als je in de toekomst aanvullende financiering nodig hebt.

Geen zorgen 

Tot slot is het onderhoud en de verzekering van het voertuig vaak inbegrepen in het leasecontract. Dit betekent minder zorgen en administratieve rompslomp voor jou als ondernemer. Je hoeft je geen zorgen te maken over de kosten en het regelen van onderhoud en verzekering, omdat dit meestal door de leasemaatschappij wordt afgehandeld.

Conclusie

Financial lease biedt tal van voordelen voor bedrijven die hun wagenpark willen uitbreiden of vernieuwen zonder grote kapitaalinvesteringen te doen. Van fiscale voordelen en kostenspreiding tot het behoud van werkkapitaal en toegang tot de nieuwste voertuigen, financial lease kan een zeer voordelige financieringsoptie zijn. Overweeg de mogelijkheden van financial lease en ontdek hoe het jouw bedrijf kan helpen groeien en bloeien. Financial lease is voordelig en je heb snel een prachtige bolide om in te rijden. 

 

Gerelateerde berichten

Over ons

We praten je bij over de autowereld en zetten lease auto’s in het zonnetje. Lees onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ shortleasecompany.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden