Meer huren? Denk aan een aanhanger

Geplaatst op

Bij Short Lease Company informeren we je vaak over leasen, huren en andere dingen die met mobiliteit te maken hebben. Vandaag is dat niet anders. Vandaag hanteren we alleen een andere insteek; we gaan het met je hebben over het huren van een aanhanger. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij een betrouwbare partij als Vandeburgwal. In deze blog vertellen we je waar je aan moet denken bij het huren van zo’n aanhanger. Lees je even mee over de factoren die van belang zijn? 

Het type aanhanger

Allereerst is het handig om te kijken naar het type aanhanger dat je wilt gaan gebruiken. Een aanhanger kan meerdere doeleinden hebben en zo is het dus vrij belangrijk om het juiste type aanhanger te kiezen. Je kunt hier bijvoorbeeld denken aan een gesloten aanhanger die uitermate geschikt is voor het vervoeren van spullen die niet nat mogen worden o.i.d. Daarnaast kun je altijd om advies vragen aan het bedrijf waar je de aanhanger gaat huren. Zij kunnen je adviseren over het type aanhanger die het meest geschikt is voor de klus die je voor ogen hebt. 

Belasting en de grootte

De aanhanger is onderhevig aan tal van regels omtrent de belasting en grootte daarvan. Zo is het bijvoorbeeld vereist bij een gewicht van meer dan X aantal kilo’s en een lengte/breedte van X aantal meters om een bepaald rijbewijs te hebben. Hier zul je goed naar moeten kijken. Als je dat rijbewijs niet hebt, maar wel een dergelijke aanhanger wilt huren, is dat niet mogelijk. Bovendien is het ook gewoon heel gevaarlijk; ze vragen niet voor niets om zo’n rijbewijs. Denk hier dus heel goed aan. 

Het ‘inrichten’ van de aanhanger

Dan nog het ‘inrichten’ van de aanhanger. Hoe we dat bedoelen? Nou, het belasten ervan. Je huurt een aanhanger om deze vervolgens te gebruiken voor het vervoer van goederen. Deze goederen wil je veilig en stevig vervoeren. Je moet de aanhanger daarom op een bepaalde manier inrichten om dit te realiseren. Gebruik bijvoorbeeld bepaalde spanbanden, bevestigingsmiddelen en ga zo maar door. Ook hier kun je weer voor om hulp vragen aan het verhuurbedrijf.

Gerelateerde berichten

Over ons

We praten je bij over de autowereld en zetten lease auto’s in het zonnetje. Lees onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ shortleasecompany.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden