Wat zijn de voordelen van een lease-auto?

Geplaatst op

Financial lease biedt verschillende voordelen voor wie op zoek is naar een nieuwe auto. Een van de belangrijkste voordelen is de flexibiliteit die het biedt. Met financial lease kun je namelijk een nieuwe auto rijden zonder dat je het volledige aankoopbedrag in één keer hoeft te betalen. In plaats daarvan betaal je maandelijks een vast bedrag aan aflossing en rente, wat het gemakkelijker maakt om de kosten te spreiden en je budget te beheren.

Anders dan een huurauto

Een ander voordeel van financial lease is dat je zelf de controle hebt over de auto. Anders dan bij bijvoorbeeld een huurauto, ben je met financial lease de juridische eigenaar van de auto. Dit betekent dat je zelf bepaalt hoe je de auto gebruikt en dat je geen last hebt van beperkingen zoals kilometerlimieten of extra kosten bij schade of slijtage. Je kunt de auto dus gebruiken zoals jij dat wilt, zonder gedoe.

Financial lease 

Daarnaast zijn de maandelijkse kosten van financial lease vaak lager dan bij andere vormen van autofinanciering, zoals een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Dit komt doordat je bij financial lease alleen de kosten van de auto zelf betaalt, zonder extra kosten voor bijvoorbeeld onderhoud of verzekering. Hierdoor kun je vaak een duurdere auto leasen dan je zou kunnen kopen met hetzelfde budget.

Aanzienlijke belastingvoordelen 

Met financial lease profiteert van fiscale voordelen. Omdat je de auto op je balans zet, kun je de kosten van de leaseovereenkomst aftrekken van de belastingen. Dit kan leiden tot aanzienlijke belastingvoordelen, vooral voor zelfstandig ondernemers of bedrijven die de auto zakelijk gebruiken. Bovendien kun je de BTW op de aanschafprijs van de auto terugvorderen, wat de kosten verder verlaagt.

Restwaarde

Tot slot biedt financial lease de mogelijkheid om aan het einde van de leaseperiode eigenaar te worden van de auto. Dit betekent dat je na afloop van het leasecontract de auto kunt overnemen voor een vooraf afgesproken bedrag, ook wel de restwaarde genoemd. Hierdoor heb je de mogelijkheid om de auto te behouden als je tevreden bent over de prestaties en het comfort, zonder dat je een grote investering hoeft te doen.

 

Aantrekkelijk optie 

Al met al zijn er dus verschillende voordelen verbonden aan financial lease. Het biedt flexibiliteit, controle en fiscale voordelen, waardoor het een aantrekkelijke optie kan zijn voor wie op zoek is naar een nieuwe auto. Financial lease is een ideale manier om een nieuwe auto te rijden zonder direct de hoofdprijs te moeten betalen. 

 

Gerelateerde berichten

Over ons

We praten je bij over de autowereld en zetten lease auto’s in het zonnetje. Lees onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ shortleasecompany.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden